De makers 

Regine Hilhorst

Regine Hilhorst is artistiek leider van Theatergroep De Nieuwe Koning. Ze schrijft het liefst haar eigen script en maakt muzikaal theater over maatschappelijke thema’s als diversiteit, hokjes denken en polarisatie  (project kritisch leren denken VMBO) voor het onderwijs en de vrije markt. 

Als dichter en schrijver probeert Regine grote thema’s te vertalen in kleine herkenbare situaties van alle dag. Regine Hilhorst was stadsdichter van Enschede (2013-2015) en bracht al eerder een bundel uit met stadsgedichten “Een kapstok voor je ziel” en een cd met liedjes van de voorstelling “Tot het komt.” 

Lieskoning

Lieskoning is Illustrator en forensisch verpleegkundige. Als verpleegkundige begeleidt ze patiënten met psychiatrische problematiek, die grensoverschrijdend (delict)gedrag hebben vertoond of dreigen te vertonen. In haar werk als forensisch verpleegkundige is het haar taak om grenzen te bewaken en te verwoorden, zodat patiënten de grenzen gaan herkennen. Het doel daarbij is om patiënten veilig terug te laten keren in de maatschappij. 

Als illustrator laat Lies grenzen los en kleurt ze buiten de lijntjes om oordeelvrij en vaak  in één pennenstreek het verhaal te vertellen. Het doel daarbij is om vrij te kunnen zijn om het werk te interpreteren. Bij voorkeur werkt ze met Oost Indische Inkt en Acryl. Motto: Jij mag zijn zoals jij vindt dat jij wilt zijn, ik mag zijn zoals ik vind dat ik wil zijn.

Wies Sanders

Na 25 jaar in de zorgsector te hebben gewerkt heb ik in 2009 de overstap naar de uitvaartbranche gemaakt. Voor die tijd werd ik een aantal keren achter elkaar geraakt door het verlies van dierbaren. Naast het ervaren wat dit verlies met me deed zag ik toen ook de verschillen in aanpak van de verschillende uitvaartbegeleiders. Bij de uitvaart van mijn zus ontmoette ik een uitvaartbegeleidster die alles op een bijzondere, persoonlijke manier begeleidde en regelde. Datzelfde maakte ik enige tijd later mee bij de uitvaart van mijn beste vriendin. Zij had haar uitvaart vooraf al helemaal geregeld en voorspelde dat ik het waarschijnlijk heel goed met haar uitvaartbegeleidster zou kunnen vinden en dat dit ook wel wat voor mij zou kunnen zijn. Daar bleek zij helemaal gelijk in te hebben.

Ik wist al een hele tijd dat ik mijn werkzame leven een andere richting wilde geven. Nadat ik de kans kreeg een aantal keren mee te lopen met uitvaarten, voelde ik vanuit mijn tenen… Dit is wat ik wil gaan doen. Na een gedegen opleiding in de praktijk ben ik in 2010 gestart met Wies Sanders uitvaartbegeleiding.

Mijn eigen uitvaartonderneming geeft mij de vrijheid mijn eigen tijd in te delen en daardoor rust en ruimte te bieden voor persoonlijke aandacht. Dat is ook wat ik vaak hoor van families, de tijd en betrokkenheid die ik bied bij hun verlies wordt zeer gewaardeerd. Ik ben trots wanneer ik samen met de familie een afscheid heb georganiseerd dat recht doet aan het leven en het unieke van de overledene. 

In mijn vrije tijd ben ik veel in de natuur te vinden, hardlopend, wandelend of fietsend. Daarnaast ga ik graag op reis. Daarom vertegenwoordigen de foto's op mijn website alle elementen van de natuur. Water, Aarde, Vuur en Lucht. Zonder die elementen zou er geen leven zijn.